Auto's

Auto kopen

auto

Het fijne aan een splinternieuwe auto kopen, is dat je ervan uit kunt gaan dat de auto geen gebreken heeft én dat jij de eerste eigenaar bent. Het is leuk en interessant om je op het kopen van een auto te oriënteren. Waar moet je op letten? Hoe weet je welke auto bij je leefstijl past? En wat zijn de mogelijkheden voor je? Nadat je vooronderzoek hebt gedaan, is het tijd om de knoop door te hakken en je nieuwe droomauto uit te kiezen. In deze blog lees je meer over waar je op kunt letten als je een nieuwe auto koopt.

Kies een auto uit die bij je leefstijl past

Allereerst is het een goed idee om te bedenken waar je de nieuwe auto voor wil gaan gebruiken. Wordt het een extra auto voor het gezin? Ga je er mee op reis? Doe je er weleens boodschappen mee en hoeveel zitplaatsen moet de auto minimaal hebben? Er zijn talloze automerken en modellen op de markt. Dus de kans dat jij je droomauto gaat vinden is groot.

Zet voor jezelf op papier aan welke eisen de auto in ieder geval moet voldoen. Wanneer je grote afstanden aflegt, kun je beter voor een comfortabel auto kiezen, dan bijvoorbeeld een sportief model. Wil je meer informatie over welke auto het beste bij je past? Dan kun je altijd een autodealer om hulp vragen.

Durf over de prijs te onderhandelen

Ben je in het bezit van een auto en wil je graag een nieuwer model aanschaffen? Dan kun je de huidige auto inruilen. De autodealer heeft op het moment dat je een auto in te ruilen hebt, vaak mooie kortingen voor je op de aanschaf van je nieuwe auto. Durf te onderhandelen over de prijs en wellicht de bijlevering van bepaalde accessoires. Doe dit allemaal voordat je het koopcontract tekent, want daarna kun je niet meer over de prijs onderhandelen. Ben je zelf niet zo goed in onderhandelen? Neen dan iemand met je mee die je erbij kan helpen.

Hoe zit het met de garantie en de benodigde papieren?

Wist je dat een nieuwe auto altijd fabrieksgarantie heeft? Het licht aan het automerk wat je koopt, hoeveel jaar garantie je hebt. Dit kan van 2 tot zelfs 7 garantiejaren verschillen. Wanneer je de garantieperiode van de auto wil verlengen, kun je dit vaak tegen betaling doen. Wanneer je de auto hebt gekocht, krijg je een kentekenkaart en de eigendomspapieren mee.