Uncategorized

Camper reparatie, waar en waarom?

Net als een auto, fiets of trein is de camper een voertuig. Dit voertuig zal wel wat minder vaak op pad gaan dan je auto, maar als je ermee op pad gaat moet hij natuurlijk wel op en top in orde zijn. Het camper onderhoud is een vak apart, maar het moet wel even gebeuren. Ga hiervoor naar de gespecialiseerd campergarage, zodat je tijdens je vakantie onbezorgd de weg op kunt.

Schade

Met name in het vakantieseizoen zien we de camper op de weg. Een camper is een groot voertuig en doordat je wat minder vaak met dit grote voertuig rijdt, is de kans wel wat groter dat je schade rijdt. Een boompje of paaltje is dan snel geraakt. Ook rijd je met een camper in het buitenland vaker door extreme weersomstandigheden. Met name in het buitenland komen soms hagelstenen naar beneden die je camper redelijke schade kunnen aanbrengen. En doordat je met de camper tijdens de drukke vakantieperiode op de weg bent, bestaat er ook nog altijd de kans dat je betrokken raakt bij een ongeluk. De schade die ontstaat bij een ongeluk, is in de meeste gevallen gewoon te repareren door een gespecialiseerde garage. 

Vocht

Camper reparatie is ook nodig bij vochtschade. Vocht kan grote schade aanbrengen aan je camper en de reparatie brengt dan ook hoge kosten met zich mee. We raden dan ook aan om altijd de camper te controleren op vochtkringen. Ook wanneer je een muffe lucht ruikt in je camper, zou dit kunnen duiden op vocht. De camper repareren bij vochtschade laat je uiteraard over aan de vakgarage.

Extra snufjes

Naast de reparaties van campers bestaat er ook nog de mogelijkheid om je camper te optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het installeren van een meer uitgebreide keuken of het monteren van zonnepanelen. Met name zonnepanelen is steeds meer ‘upcoming’ in de camperwereld. Mocht je een bepaalde tijd zonder stroom komen te zitten, is er nog altijd de mogelijkheid je kopje koffie te zetten of iets dergelijks. Ook snufjes als cruisecontrol en een alarm worden steeds vaker toegevoegd aan een camper. De camperwereld blijft uiteraard niet stil staan en zal met vernieuwende delen komen.