Auto's

Goedkoop een auto huren

Je hebt geen eigen auto in je bezit. Toch wil je een weekendje weg, er staat een verhuizing op de planning of je gaat op bezoek bij je familie aan de andere kant van het land. Het is dan wel fijn om met de auto te gaan, zeker als er geen goede verbinding is met het openbaar vervoer. Er komt alleen veel kijken bij een auto huren. In onderstaande artikel staan de belangrijkste tips waar je op kan letten bij het huren van een auto.

Vrije kilometers

Allereerst waar je op kunt letten bij het huren van auto is op het aantal kilometervrije uren. Maar wat is dat eigenlijk? Dit is het aantal vrij te rijden kilometers per dag zonder dat er extra toeslag per afgelegde kilometer wordt gerekend. Vaak hanteren autoverhuur bedrijven termen als 100 km-vrij, 500 km-vrij of km-vrij huren. Wanneer een auto niet kilometervrij is, betaal je een extra toeslag over de kilometers die je rijdt. De verbruikte benzinekosten zijn altijd voor de gebruiker. Ga daarom op zoek naar een autoverhuurbedrijf die geen extra kosten in rekening brengt. Dit scheelt al snel extra veel kosten.

Eigen risico

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook als je een auto huurt kan je dit overkomen. Gelukkig zijn alle huurauto’s verzekerd. Hier betaal je uiteraard wel voor. Bekijk per autoverhuurbedrijf wat de kosten zijn van het eigen risico en wat de dekking is van de verzekering. Vaak kun je er ook voor kiezen om voor een klein bedrag het eigen risico te verlagen of at te kopen. Calculeer voor jezelf hoe groot de mogelijke risico’s zijn.

Automaat of handgeschakeld

In Europa is er meer vraag naar handgeschakelde auto’s dan een automaat. In Amerika is dit andersom. Hierdoor liggen de productiekosten van een automaat hoger en is het duurder om een automaat te huren. Wat betreft het verbruik maakt het vaak niet uit. De verbruikscijfers liggen vaak dicht bij elkaar. Veel mensen geven wel aan dat ze het ontspannen vinden om in een automaat te rijden. Dit komt omdat een automaat niet kan afslaan omdat je geen koppeling gebruikt, je hebt maar één voet nodig in plaats van twee en hebt geen last van haperingen als je optrekt. De voorkeur is dus erg persoonlijk. Wil je goedkoop een auto huren en ben je gewend om ineen handgeschakelde auto te rijden? Dan is het gezien de kosten aan te raden om hier voor te kiezen.