Auto's

Het goed onderhouden van je auto of vrachtwagen

Wanneer je net een nieuwe auto, een nieuwe vrachtwagen of een ander nieuw voertuig hebt gekocht ben je hier waarschijnlijk extra zuinig mee. Je let extra goed op paaltjes, je rijdt extra voorzichtig en je zorgt ervoor dat niet iedereen zomaar aan je auto of vrachtwagen zit. Je wilt het voertuig tenslotte zo lang mogelijk mooi houden. Hier is echter meer voor nodig dan alleen voorzichtig rijden. Je moet je voertuig goed onderhouden. In dit artikel geven we je enkele tips voor goed onderhoud.

Voer regelmatig een controle uit

Door je auto of vrachtwagen regelmatig te controleren op kleine problemen voorkom je dat deze problemen uitgroeien tot grote problemen. Controleer bijvoorbeeld regelmatig de bandenspanning en het oliepeil. Zo kom je onderweg niet voor vervelende verrassingen te staan. Controleer daarnaast altijd voor je weggaat of alle lichten werken, of er geen sterretjes in de ruit zitten. Heb je een vrachtwagen? Voer dan ook een trailer inspectie uit. Kijk goed of er geen scheur in je trailer zit en of alle deuren nog goed sluiten.

Los kleine dingen zo snel mogelijk op

Wanneer je regelmatig controles uitvoert zul je vanzelf kleine problemen tegenkomen. Los deze problemen zo snel mogelijk op. Is je oliepeil laag? Vul dit dan meteen aan, als je er mee wacht is er kans dat je het vergeet en je wilt natuurlijk niet zonder olie zitten. Heb je een kras in de lak ontdekt? Ook dit kun je eenvoudig zelf oplossen. Je kunt de kras proberen weg te poetsen, maar als dit niet lukt dan vul je de kras met een krasvuller. Door kleine dingen meteen op te lossen, blijft je voertuig mooi.

De jaarlijkse keuring

Het is niet mogelijk om alles van je auto of vrachtwagen zelf te controleren en op te lossen. Het is daarom belangrijk dat je ook jaarlijks een keuring door de garage laat uitvoeren. Zij doen de APK keuring en kunnen meteen het onderhoud voor je doen. Merk je voor de jaarlijkse keuring al een probleem? Twijfel dan niet en laat het meteen door de autogarage oplossen. Wanneer je er op tijd bij bent is het probleem vaak eenvoudig op te lossen en dit scheelt je een hoop geld.