Uncategorized

Hoe vind ik de beste autoverzekering van 2020?

Geplaatst

Iedereen die een auto koopt gaat een verzekering moeten afsluiten. Hierbij maakt het niet uit wat voor een auto wordt gekocht, wat de waarde ervan is of dat het een jong of oud model is. Dit heeft er namelijk mee te maken dat een verzekering, voor iedereen die van de openbare weg gebruik maakt met een motorvoertuig, verplicht is. Jij mag dus niet met je auto de weg op, als je geen verzekering hebt afgesloten. Maar voordat je een verzekering afsluit, is het handig om te weten hoe jij de beste autoverzekering uitkiest voor jouw situatie. Lees daarom verder in dit artikel voor onze handige tips.

Welke autoverzekeringen zijn er eigenlijk?

Voordat je kunt kiezen welke verzekering je afsluit, dien je te weten welke verzekeringen er allemaal zijn. In de hoofdregel is er namelijk sprake van een drietal verzekeringen die je kunt afsluiten. Dit zijn de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA),WA plus verzekering en de ALL-Risk verzekering.

De WA verzekering moet je afsluiten voordat je met jouw auto de openbare weg op wilt. Deze verzekering dekt namelijk de schade aan een ander, op het moment dat jij een ongeluk veroorzaakt.

Een WA plus verzekering dekt de schade aan een ander samen met schade ontstaan door diefstal en brand. Het kan ook zijn dat deze verzekering schade dekt door extreme weersomstandigheden. Dit is alleen wel afhankelijk van jouw polis, check deze daarom altijd goed.

Een ALL-Risk verzekering is de enige verzekering die ook schade aan je eigen voertuig dekt, wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt. Hierbij worden ook alle zaken gedekt die onder een WA plus verzekering vallen.

Hoe kies je de beste autoverzekering?

Nu je weet wat de verschillende inhouden, hoef je alleen nog maar te weten welke verzekering het beste past bij jouw situatie. De meeste keuzes voor een verzekering worden gemaakt op basis van de waarde van de auto. Hoe duurder de auto, hoe uitgebreider de verzekering. Een gloednieuwe en dure auto zal doorgaans ALL-Risk verzekerd worden, waarbij een auto met een lage waarde alleen WA verzekerd wordt.

Een andere factor zijn de kosten voor reparatie. Auto’s met een lagere waarde hebben vaak ook geen hoge kosten voor reparaties. Wanneer jij van mening bent dat de maandelijkse premie niet opweegt tegen de mogelijke kosten, dan kun je beter voor een verzekering met een mindere dekking kiezen.

Als laatste moet je natuurlijk rekening houden met de maandelijkse kosten. Een WA verzekering is nu eenmaal goedkoper dan een ALL-Risk verzekering, door de lagere dekking. Kun je de hoge maandelijkse lasten niet dragen? Kies dan voor een lagere dekking.

Blijf vergelijken

Door te vergelijken via een autoverzekering vergelijker, zal je zien dat je veel geld kunt besparen. Je vult eenvoudig je gegevens in en de best bij jou passende verzekering komt er zo uitrollen. Als je hiervan gebruik maakt is het verstandig om gebruik te maken van onafhankelijke vergelijkers. Die zullen niet alleen verzekeringen aanbieden van één bepaalde verzekeraar, maar van verschillende verzekeraars. Vraag wel ook de verzekering apart aan bij de verzekeraar die hier uit komt, wellicht kunnen zij je een betere deal geven.