Uncategorized

Hoe vind ik een goede autoverzekering voor mijn Peugeot?

In 2019 stond Peugeot in de top 5 van best verkochte automerken in Nederland. Dit jaar staat een elektrische auto van Peugeot in de top 5. Autoverzekering is altijd een cruciaal onderdeel van de eigenaar van de nieuwe en oude auto. Het selecteren van een goede autoverzekering wordt echter een uitdaging omdat de verzekeringspolis per bedrijf verschilt. Er zijn enkele sleutelfactoren die nuttig kunnen zijn om de beste beslissing te nemen bij het selecteren van een goede autoverzekering. Als klant moeten we ons ervan bewust zijn dat de meeste verzekeringsmaatschappijen rekening houden met 3 cruciale sleutelfactoren om de premiekosten te berekenen: onze persoonlijke gegevens, de gegevens van onze auto en het soort verzekeringsdekking.

Voor persoonlijke informatie zal de verzekeringsmaatschappij gewoonlijk naar 6 factoren kijken om de kans op een ongeval te berekenen dat tot hogere premiekosten zal leiden.

1. Geslacht en leeftijd
Statistisch gezien hebben jonge mannen, jonge mannelijke tieners en oudere vrouwen een hoger percentage ongevallen dan een jonge vrouw, jonge vrouwelijke tieners en oudere mannen
2. Burgerlijke staat
Een alleenstaande heeft een hoger ongevalspercentage in vergelijking met gehuwde mensen
3. Geografische locatie
Stedelijk en condenserend gebied heeft een hoger ongevalsrisico in vergelijking met een landelijk gebied
4. Kredietscores
Een zeer lage sociale kredietscore duidt op een gebrek aan verantwoordelijkheid. De verzekeringsmaatschappij zal dus de premie verhogen omdat ze ervan uitgaan dat deze persoon een hoog risico op een ongeval heeft
5. Beroep
Een beroep dat pendelen op de weg vereist, zoals een chauffeur en journalist, heeft een hoger risico op ongevallen in vergelijking met een piloot die het grootste deel van zijn / haar tijd in de lucht heeft doorgebracht.
6. Persoonlijke rijgeschiedenis
met een auto-ongelukgeschiedenis betekent dat de premiekosten hoger kunnen zijn dan in vergelijking met degenen die geen auto-ongelukken hebben gehad.

Ter informatie van de auto, zal de verzekeringsmaatschappij gewoonlijk drie factoren in overweging nemen om de kans op een ongeval te berekenen dat de premiekosten kan verlagen:

1. Voertuiggrootte
Het grotere voertuig is meestal veiliger dan een kleine
2. Voertuigveiligheidsfunctie
Auto met veiligheidsfunctie in Peugeot, zoals Autonoom noodremsysteem, Blinde vlekmonitor, Elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Assist zal worden verondersteld om het aantal ongevallen te verminderen
3. Leeftijd van het voertuig
Een oude auto heeft doorgaans een lagere premiekost dan een nieuwe auto. Dit komt doordat een nieuwe auto een hogere dekkingsgraad heeft bij aanrijdingen in vergelijking met de oude auto die wordt vervangen door een nieuwe om hoge reparatiekosten te vermijden.

De derde belangrijke factor is het type verzekeringsdekking. Dit is inclusief WA dekking, WA beperkte casco dekking en All risk dekking. Op basis van zowel persoonlijke als auto-informatie kunnen we het meest geschikte dekkingstype selecteren om de beste premiekosten te verkrijgen. WA-dekking is bijvoorbeeld geschikter voor oude auto’s. De WA beperkte casco dekking is geschikt voor mensen die in diefstalgevoelig gebied wonen. Alle risicodekking is geschikter voor hoge prijzen en nieuwe auto’s.

Het vinden van de best passende autoverzekering is tijdrovend omdat verschillende verzekeringsmaatschappijen verschillende gewichten toekennen aan dezelfde factoren voor de berekening van de premiekosten. Door vergelijkingstools te gebruiken, bespaart u zeker tijd om de best passende autoverzekering te krijgen op basis van uw persoonlijke gegevens en de gegevens van uw auto. Het meetinstrument is te vinden op totalebesparing.com. Deze top autoverzekeringsmaatschappijen bieden de premie vanaf 20 euro per maand. Door goed geïnformeerd te zijn over de belangrijkste factoren die van invloed zijn op uw premiekosten en over de vergelijkingstool, kunt u nu zeker genoeg zijn om een ​​goede Peugeot autoverzekering te vinden.