Uncategorized

Kies binnen enkele minuten de goedkoopste en best passende autoverzekering uit

Geplaatst

De premies van autoverzekeringen lopen enorm uiteen. Dat komt doordat verzekeraars heel veel zogenoemde risicofactoren meenemen in hun berekening. Dat maakt de juiste autoverzekering vinden nu juist zo moeilijk. Je ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer. Daar heeft overstappen.nl iets op gevonden, je kunt binnen enkele minuten maar liefst 28 verschillende autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Niet alleen op de prijs maar ook op de voorwaarden. Zo weet je zeker dat je niet alleen een goedkope autoverzekering op Overstappen.nl vindt maar ook nog de meest passende polis.

Start met het bepalen van je dekking

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen uit drie verschillende dekkingen, namelijk:

 • WA-verzekering (voor auto’s van 10 jaar of ouder)
 • WA + beperkt casco (voor auto’s van 6 tot 10 jaar)
 • Allrisk verzekering (voor auto’s tot 6 jaar)

Deze dekking kun je aanvullen met meerdere aanvullende verzekeringen:

 • Ongevalleninzittendenverzekering
 • Schadeinzittendenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • No-claimbeschermer

Welke gegevens heb je nodig voor het bereken van je autoverzekering?

Voor het berekenen van je autoverzekering heb je de volgende gegevens nodig:

 • Het aantal schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers per jaar
 • Kenteken
 • Postcode en huisnummer
 • Geboortedatum

De schadevrije jaren zijn de jaren waarin je geen schade hebt gereden of geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar. Je kunt je schadevrije jaren terugvinden op je polis of factuur van je huidige autoverzekering. Om schadevrije jaren op te bouwen zal de auto op jouw naam moeten staan. Voor ieder jaar dat je geen schade rijdt, ontvang je er een schadevrij jaar bij. Om je autoverzekering te berekenen heb je ook het aantal kilometers dat je per jaar rijdt nodig. Weet je niet precies hoeveel kilometers je het afgelopen jaar hebt gereden? Dan kun je ook een schatting maken. Natuurlijk moet je ook het kenteken van je auto doorgeven, zodat ze weten voor welke auto je een verzekering wilt afsluiten. De hoogte van je premie is ook afhankelijk van je woonplaats. Woon je bijvoorbeeld in een buurt waar veel auto-inbraken voorkomen? Dan betaal je een hogere premie. Ook je leeftijd heeft invloed op de hoogte van je premie. Jongeren vormen bijvoorbeeld een groter risico, omdat ze minder rijervaring hebben. Hierdoor betalen zij meer premie. Ook ouderen betalen vaak een wat hogere premie vanwege medische redenen.

Gegevens invullen en laat overstappen.nl de rest doen

Zodra je bovenstaande gegevens allemaal invult in de vergelijker op de website van overstappen, dan vergelijk het systeem aan de hand van jouw ingevoerde gegevens maar liefst 28 verschillende autoverzekeringen. Daarbij wordt gelet op de voordeligste premie maar ook op de beste voorwaarden. Op deze manier weet je zeker dat je niet onder,- of oververzekerd bent en toch een scherpe prijs betaald.