Uncategorized

Kopen van een nieuwe auto met een lening

Als je kijkt naar het doel waarvoor geleend wordt, dan zal dit in veel gevallen om een auto gaan. Dit is ook niet zo gek, aangezien de meeste auto’s flink wat geld kosten wat niet iedereen zo op de rekening heeft staan. Geld lenen voor een auto kan verschillende redenen hebben, van een droom tot een echte noodzaak. Zo kan het zijn dat je per se een auto nodig hebt om op werk te komen, of omdat alle bestemmingen ver gelegen zijn en het openbaar vervoer nou eenmaal niet om de hoek ligt. Als je besluit om geld te lenen voor een nieuwe auto, dan moet je er rekening mee houden dat je maandelijks moet aflossen en rente moet betalen. 

Vaste looptijd met maandlasten

Geld lenen voor jouw droomauto kan op twee manieren. Bij een kredietverstrekker kun je dan kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Aangezien de lening om een groot bedrag gaat, is het aan te raden om voor een persoonlijke lening te gaan. Hierbij kun je een maximale looptijd van 15 jaar kiezen. Het is handig om de looptijd af te stemmen op de levensduur van de auto. Op deze manier hoef je namelijk geen kosten meer te betalen voor de auto zodra je deze weer hebt ingeleverd voor een nieuwe auto. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening zul je voor een vaste looptijd dezelfde maandelijkse lasten hebben. Dit geeft een enorme zekerheid aangezien je goed weet waar je aan toe bent.

De hoogte van de lening hangt af van verschillende factoren 

Zodra je de wens hebt om een auto aan te schaffen door middel van een lening, zul je nog moeten afwachten hoe hoog jouw lening wordt. Dit kan namelijk per persoon verschillen, aangezien de hoogte van een lening afhangt van je persoonlijke situatie. Hierbij moet je rekening houden met diverse factoren. Zo is het belangrijk om rekening te houden met het maandelijkse inkomen dat je binnenkrijgt, je woonlasten, maar ook eventuele schulden die openstaan. Overigens hangt de hoogte van je lening ook af van de looptijd die je afspreekt en de rente waarmee je te maken krijgt. Hoewel de rente over de complete looptijd hetzelfde blijft, kan dit per kredietverstrekker verschillen. Het is daarom aan te raden om de verschillende aanbieders goed te vergelijken.

Welke auto kan jij aanschaffen?

De hoogte van een lening bepaald ook tot welke auto je beschikking hebt. De een zal voor een duurdere auto kunnen gaan dan de ander. Door een vrijblijvende offerte aan te vragen, kun je een goede inschatting maken en alvast kijken naar een mooie auto. Zodra je de lening hebt afgesloten kun je een auto gaan kopen bij de autodealer. Voor je het weet kan je straks rijden in je droomauto en kun je genieten van mooie ritjes. Dit kan zowel naar vakantie zijn, maar ook gewoon naar je werk. Hoe dan ook, het maakt je een stuk flexibeler aangezien je overal kunt komen. Dit geeft enorme vrijheid en dat is erg prettig.