Auto's

Leuke nieuwe upgrades voor Peugeot

Er zijn vele mogelijkheden om zowel het uiterlijk als de functionaliteit van een auto te verbeteren. In jargon noemt men dit ook wel car tuning wanneer het gaat om de prestaties van de bolide en car styling wanneer het betreft uiterlijke verfraaiing.

Enfin voor mijn Peugeot heb ik laatst wat aanpassingen verricht zowel qua uiterlijk als functionaliteit ik zal het hier beschrijven voor de mede liefhebbers. Allereerst wilde ik de auto van een facelift voorzien. Hoe doe je dat nu voor een auto? Nou ik koos ervoor om een zogenaamde grill te laten vervangen. De grill of in de volksmond ook wel nieren van de auto zit aan de voorkant. Iedere auto is er standaard mee uitgerust en bepaald voor een groot deel uiterlijk van de auto (vanaf de voorkant bezien). Ik vond de grill hier: https://www.carstyle.nl/exterieur.html/grill.html. Je moet natuurlijk wel een grill vinden specifiek voor jouw auto is niet zo dat iedere grill op iedere auto gemonteerd kan worden, dus even zoeken of er specifiek voor jouw model Peugeot ook eentje bij zit.

Dan ook nog wat sidesteps. Nu we toch bezig zijn waarom niet wat side steps installeren op de auto. Dit is dan in tegenstelling tot de grill specifiek voor de zijkant van de auto, de naam zegt het al in het Engels side. Enfin, ik bestelde deze direct mee bij dezelfde webwinkel. Het geeft echt een vlotter uiterlijk aan de auto, maar kan ook helpen met instappen in de auto, dat is zeg maar het functionele aspect eraan.

Enfin, ik doe dit soort auto upgrades vrijwel ieder jaar, of iedere twee jaar. Na een tijdje raakt je toch beetje uitgekeken op het uiterlijk van je bolide hoe mooi die Peugeots ook zijn. Dan is carstyling een manier net zoals cosmetische chirurgie om een frisse look te bemachtigen.