Auto's

Nieuwe bedrijfsauto! Wat te doen?

Je bedrijf was al een tijdje aan een nieuwe auto toe en eindelijk is het zover! De bedrijfswagen is binnen en dat is super, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? In deze blog lees je wat je allemaal moet weten als je net een nieuwe bedrijfswagen hebt aangeschaft, zodat je snel kan genieten van de nieuwe auto. 

Kenteken overschrijven op uw naam

Als je een tweedehandse (bedrijfs)auto gekocht hebt, is het kenteken overschrijven het eerste wat je moet doen. Als je je nieuwe auto via een dealer hebt gekocht, wordt het overschrijven vaak door de dealer gedaan. Het is wel belangrijk om dit altijd te controleren. Bij aankoop van de nieuwe auto via een particuliere verkoper moet je de auto wel zelf overschrijven. Het overschrijven kun je doen bij een kentekenloket, een postkantoor, een RDW-balie of een RDW-keuringsstation.

Verzekering afsluiten

Het is erg belangrijk om na de aankoop van een nieuwe bedrijfswagen (en het overschrijven van het kenteken) direct een autoverzekering af te sluiten. Dit moet je direct doen, omdat de verzekering in hoort te gaan vanaf het moment dat de bedrijfswagen op jouw naam staat. Op internet zijn genoeg sites te vinden waarbij je verzekeringen kunt vergelijken. Ideaal dus! Hiervoor heb je in ieder geval wel het kenteken van je nieuwe bedrijfswagen nodig.

Jouw ideale bedrijfsauto?

Het kan zijn dat je er achterkomt dat je toch nog wat dingen mist, ook al heb je de bedrijfsauto pas net gekocht. Dat kan gebeuren, maar dat is natuurlijk niet handig. Het is namelijk van belang dat jouw bedrijfswagen zo efficient mogelijk is ingericht. Zo heb je je gereedschap of materiaal altijd op een vaste plaats, maar is flexibiliteit voor verschillende klussen ook mogelijk. Ben je benieuwd naar meer informatie? Doe dan eens research naar de verschillende mogelijkheden voor bedrijfswageninrichting. Zo wordt de nieuwe bedrijfswagen jouw nieuwe bedrijfswagen!