Voertuigen

Op zoek naar een alternatief vervoersmiddel

Geplaatst

Onze hoofdstad wordt steeds drukker. Ikzelf ben hier geboren en getogen in Amsterdam. En ik merk door de decennia heen dat het verkeer steeds drukker wordt ook. Om dan nog maar te zwijgen over hoge kosten van parkeren. Een auto bezitten in Amsterdam is bepaald geen pretje. Om die reden heb ik er genoeg van en ging ik op zoek naar een ander vervoersmiddel om deze pijnpunten te omzeilen.

Voordelen snorscooter

Goed nu je weet wat ik vooral niet meer wilde. Nu wat ik wel wil. Nederland fietsland, ik weet het, maar ik heb daar geen trek in. Ik ben specifiek op zoek naar een gemotoriseerd vehikel. Over het algemeen is alles in Amsterdam voor mij werk, en vrienden. Maar mijn familie woont nog buiten de stad en is net te ver om daar heen te gaan op de fiets. Daarbij ben ik ook een beetje lui.

Een vriendin van mij beval de snorscooter aan. Eerlijk gezegd was ik hier nog niet zo bekend mee. Wat is een snorscooter eigenlijk en op elk vlak verschilt deze van andere scooters? Het grote verschil zit hem erin dat de snorscooter een snelheid limiet heeft tot 25 kilometer, daar waar andere scooters tot 45 kilometer per uur kunnen. Om die reden hoef je bij een snorscooter geen helm op. Ik haat het dragen van helmen. Ja ik begrijp safety first, maar liever niet.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/snorscooter/

Een snorfiets was ook een optie, maar ik las net in de website van RTL Nieuws dat de Amsterdamse gemeente heeft besloten dat snorfietsen een helm op moeten op de rijbaan. Ook snorfietsen kunnen niet harder dan 25 kilometer per uur. Spijtig, maar dan kies ik toch liever de snor scooter. Wellicht dat in andere gemeentes, andere regels gelden en dat je bijv. in Rotterdam nog wel de rijbaan op mag zonder helm.

Overzicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/snorfiets/

Enfin qua merk van de snorscooter ben ik gegaan voor een Vespa. Ik heb altijd al een Vespa willen hebben. Kost wellicht een beetje meer. Maar het is het helemaal waard. Vooral in een hippe modebewuste stad als Amsterdam moet je immers een beetje blits maken en dat doe je het beste met een Vespa model. Enfin ik bezit de snorscooter nu al een paar maanden en ik moet zeggen dat deze me uitermate bevalt. Rijdt lekker en zonder helm gaat me haar in ieder geval niet in de war. Het apparaat is verder ook enorm zuinig dus de brandstofkosten bespaar ik nu ook enorm op.

Close-Up Photography of Red Scooter