Uncategorized

Praktische tips bij het kiezen van de juiste garagedeur

een-garagedeur-met-openslaande-deuren

Wanneer je vroeger op zoek ging naar een garagedeur had je in principe weinig keuze en kozen de meeste mensen voor een klassieke kanteldeur. Dit was dan ook de meest toegepaste garagedeur op alle nieuwbouwwoningen die een garage hadden.

Maar anno 2020 is dat wel even anders. Er zijn tegenwoordig diverse soorten garagedeuren verkrijgbaar en de opties zijn in vergelijking met vroeger gigantisch. Dus hoe kies je nu als consument zijnde de juiste deur uit? Daarvoor delen we in dit artikel een aantal praktische tips met je.

Begin bij het begin: het gebruik van de garagedeur

Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk moeten garagedeur prettig in de bediening zijn. Bedenk dus voor jezelf hoe je de ruimte in de garage wilt gaan benutten.

Wil je er een fietsenstalling van maken en een aantal stellingkasten neerzetten om spullen op te slaan? Wil je er een parkeerplaats van maken voor je auto? Of wil je de garage juist ombouwen tot een hobbyruimte of kantoor? Bij iedere situatie past een andere garagedeur.

Gebruik je de garage met name als fietsenstalling, dan wil je de garage snel in en uit kunnen gaan. Een garagedeur met loopdeur of een garagedeur met openslaande deuren is dan de beste keuze.

De garage als parkeerplaats gebruiken? Kies dan voor een sectionale garagedeur of een garage roldeur.

En tot slot: wil je de garage ombouwen tot een hobbyruimte of kantoor, kies dan voor openslaande garagedeuren. In dergelijke deuren kun je namelijk ook ramen verwerken, zodat er voldoende daglicht in de garage naar binnen schijnt.

De kleur en het motief van het deurblad

Zo verschillend als de uitstraling van woningen kunnen zijn, zo verschillend kan de uitstraling van een garagedeur zijn. Het is de kunst om de kleur en het motief van het deurblad van de garagedeur af te stemmen op je woning. Op die manier wordt het een mooi geheel.

Heb je dus een woning waarin veel hout is verwerkt of heb je rieten dak? Kies dan voor een houten garagedeur. Op die manier krijg je woning een mooie landelijke uitstraling.

Heb je een moderne strakke woning? Kies dan voor een deurblad van aluminium waarbij er geen handgrepen zichtbaar zijn.

Met kleuren en motieven kun je alle kanten op. Van een glad motief tot een houtmotief, alles is mogelijk. We raden je dan ook aan om bij een garagedeur specialist langs te gaan en de mogelijkheden door te nemen.

Bovendien kunnen garagedeur specialisten je goed adviseren welke kleur en motief het beste bij jouw woning past. Zij zijn immers dagelijks in de weer met garagedeuren en weten als geen ander wat voor jou de mooiste oplossing is.

De bediening van de garagedeur

De tijd dat garagedeuren handmatig werden bediend ligt al ver achter ons. Tegenwoordig zijn er krachtige motoren die iedere garagedeur elektrisch bedienbaar kunnen maken. Maar vraag voor jezelf af of je hierin wilt investeren.

Gebruik je de garagedeur bijvoorbeeld weinig? Wat is dan de toegevoegde waarde van een elektrische bediening? Maar wanneer je de garage als parkeerplaats gebruikt en dagelijks het deurblad moet openen, dan is een elektrische bediening natuurlijk hartstikke fijn!

Kijk en vergelijk

Nu we een aantal praktische tips met je hebben gedeeld om de juiste garagedeur te kiezen, willen we je adviseren om de verschillende aanbieders van garagedeuren met elkaar te vergelijken. 

Kijk op hun websites, bezoek de showrooms en vraag vooral ook vrijblijvende offertes op. Zo krijg je een goed totaalplaatje van het aanbod en de mogelijkheden en kies je straks de juiste garagedeur!