Auto's

Waarom moet ik mijn Peugeot verzekeren?

Ben jij de gelukkige eigenaar van een nieuwe Peugeot? Dan bent u verplicht om voor deze auto te verzekeren. Iedereen die in het bezit is van een auto is verplicht deze te verzekeren. Dit staat in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, kortweg de WAM. Let op, deze verplichte verzekering dekt alleen de schade die u bij een ander veroorzaakt, dus niet de schade die u aan uw eigen auto hebt.

Wat zijn de gevolgen van onverzekerd rondrijden?

Als u toch de weg op gaat met uw onverzekerde Peugeot, dan loopt u het risico op een geldboete van 400 euro. Deze geldboete is zelfs nog hoger wanneer u staande wordt gehouden door de politie. Dan loopt de boete op tot een bedrag van 550 euro. Wanneer u onverzekerd rond blijft rijden kunt u maximaal drie keer per jaar een geldboete krijgen. De kosten voor onverzekerd rondrijden kunnen hierdoor oplopen tot maar liefst 1650 euro per jaar.

Wacht vooral niet te lang met het afsluiten van een autoverzekering. Hoe langer u onverzekerd rondrijdt, hoe groter de kans is dat u geen autoverzekering kunt afsluiten bij een verzekeraar. Of u zal een fors hogere premie moeten betalen. Daarom is het beter om uw auto direct te verzekeren.

Verzeker uw Peugeot minimaal WA

Als autobezitter bent u wettelijk verplicht om minstens een WA-verzekering af te sluiten. Zodra het kenteken op uw naam staat moet u de verzekering afsluiten. Dit geldt ook wanneer u niet met de auto rijdt. Hierdoor heeft u sowieso de garantie dat eventuele schade vergoed wordt.

Schors uw kenteken tijdelijk

Soms heeft u door verschillende redenen uw auto een bepaalde periode niet nodig. Dit kan zijn doordat u bijvoorbeeld enige tijd naar buitenland gaat. Dan kunt u uw kenteken tijdelijk schorsen. Hierdoor wordt de verplichte WA-verzekering, motorrijtuigenbelasting en verplichte APK tijdelijk stopgezet.

Schade-inzittendeverzekering (SVI)

Naast de verplichte WA-verzekering kunt u ook nog een schade-inzittendeverzekering (SVI)afsluiten. Hierbij is het voordeel dat de bestuurder ook aanspraak kan maken op een schadevergoeding als hij het ongeval zelf heeft veroorzaakt. Bij een WA-verzekering blijft de bestuurder vaak met zijn of haar schade zitten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Schenkeveldadvocaten.nl.