Lifestyle

Waarom puppytraining nodig is: 5 redenen

puppy oefeningen

Een puppy nemen is leuk, maar vergt vooral in het begin veel werk. Je moet een puppy in de eerste periode direct goed trainen, zodat je er later volop van kunt genieten. Je kunt er voor kiezen om met je puppy naar een hondenschool te gaan, maar je kunt ook een online puppycursus volgen. Maar waarom is een puppytraining zo belangrijk? Er zijn vijf redenen waarom je jouw pup moet trainen.

Een goede opvoeding is belangrijk

Het goed opvoeden van je puppy is ontzettend belangrijk, omdat dit het gedrag van je hond voor altijd kan bepalen. Puppy’s zijn in het begin erg speels en bijten graag in spullen. Wanneer je dit door middel van een online hondentraining niet afleert, kan een hond vals worden en de rest van zijn of haar leven blijven bijten. Dat is niet prettig voor anderen wanneer je ze tegenkomt tijdens het uitlaten, maar ook niet voor jouzelf.

Een band met je hond krijgen

Doormiddel van een (online) puppycursus kun je je hond niet alleen goed opvoeden, maar creëer je ook een band met elkaar. Jij leert je hond begrijpen, maar andersom leert jouw hond jou ook begrijpen. Op deze manier wordt communiceren veel makkelijker en kun je jezelf dus sneller en makkelijker duidelijk maken tegenover je hond. Wanneer je dit niet doet, kan het tot onbegrip leiden tussen jou en je hond en ook dit kan tot gevolg hebben dat je geen band opbouwt.

Een pup leren wennen

Wanneer een puppy bij jou in huis komt moet het aan van alles wennen. Vreemde mensen, geluiden, eventueel andere dieren. Door middel van een puppytraining leert jouw hond hier mee omgaan en kun zal het hem of haar in de toekomst niet meer bang maken of juist agressief.

Je hond zelfverzekerd maken

Om je hond te laten gewennen aan andere mensen en honden, is het belangrijk om je hond zelfverzekerd te maken. Wanneer je dit niet doet, kan dit leiden tot agressiviteit en schuwheid bij je hond. Van jongs af aan kun je een puppy hierop trainen, met handige lessen die je leert tijdens de online puppytraining.

Een goed patroon ontwikkelen voor je hond

Tijdens de puppycursus leer je jouw puppy heel veel nieuwe dingen aan. Niet alleen wandelen aan de riem, zindelijkheid of benchtraining, maar ook een patroon. Op deze manier weet je puppy waar het aan toe is en zal dit voor rust zorgen, ook bij jou als baasje. Met hulp van een training leer je goed gedrag aan bij je hond en daar heb je nog een leven lang plezier van.

Kies voor online puppytraining

Wil je je leven lang kunnen genieten van een goed opgevoede hond? Met een online puppycursus leer je alles over het gedrag van je hond en hoe je hierop in kunt spelen. Door middel van handige video’s kun je je pup succesvol opvoeden, op je eigen manier en op je eigen tijd. Ook stuit je online regelmatig op aantrekkelijke aanbiedingen en kun je een online puppycursus dus heel voordelig volgen.