Uncategorized

Welke autobanden in Arnhem zijn het beste voor mijn auto?

Geplaatst
welke autobanden in arnhem zijn het beste voor mijn auto

In Arnhem en omgeving kende men eigenlijk alleen gewone autobanden, behalve als je naar het buitenland ging in de winter, dan gebruikte men sneeuwkettingen en later standaard de winterbanden. Tegenwoordig heeft men meerdere soorten banden in de productie en verkoop: de vierseizoenenbanden, de winterbanden en de zomerbanden. Over de laatste soort autobanden gaan we het zodra hebben. De eigenschappen die een band bezit, ongeacht welk soort band het betreft zijn een compromis van allerlei tegenstrijdige eigenschappen. De best mogelijke band is dus het resultaat van een afweging van al die verschillende eigenschappen, vooral is dit opgaande in het geval van zomerbanden. Het kiezen van de juiste autobanden in Arnhem kan je daarom het beste door een gespecialiseerd autobedrijf laten doen. 

Onderlinge samenhang erg belangrijk

Wil je de beste band hebben dan zoek je dus zogezegd naar het beste compromis. De onderlinge samenhang is dus uiterst belangrijk. Wil je veel grip krijgen, dan wordt de slijtvastheid daardoor kleiner, zoals je ziet bij Formule 1 is er sprake van extreem goede grip, maar dan zijn de banden na een tiental rondjes wel helemaal op. Bandenfabrikanten voeren dus een onderlinge strijd over wie het beste erin slaagt dit ultieme compromis te vinden: een veilig en tegelijkertijd duurzaam rolcontact met de weg.

Vierseizoenenbanden

Je kan er dus van uit gaan dat vierseizoenenbanden met zijn waarden tussen de winterbanden en de zomerbanden in zit. Bij de zomerbanden ontbreekt namelijk het zware profiel van de winterband. Winterbanden slijten dientengevolge dan ook meer en hebben ook sneller een bandenreparatie nodig. De reden dat mensen winterbanden onder de auto zetten, is dat dit verplicht is bij winterse omstandigheden in meerdere landen en natuurlijk vanwege de inherente veiligheid voordelen. Om te kijken welke zomerbanden goed zijn kan je kijken naar een zomerbandentest.

Zomerbandentest

Waar wordt dan de zomerbandentest op gebaseerd? In ieder geval is de winnaar uit de test diegene waar alle eigenschappen de hoogste testwaarden scoren. Deze bestaan uit de volgende onderdelen: vooral uiteraard remmen (op droog en nat wegdek), zijdelingse grip (weerstand bij slippen van de auto), aquaplaning weerstand, productie van rolgeluid, invloed op motorverbruik, slijtvastheid van de band, veiligheid, prestaties op droge en natte rijbaan en duurzaamheid op hoge snelheid. 

Wil je meer informatie over welke banden het beste bij jouw situatie passen? Van Essen  autobanden in Arnhem kan je alles vertellen over welke type banden het beste bij jouw auto passen.