Auto's

Welke autoverzekering past het beste bij mij?

Ben je van plan een auto te kopen dan is het een goed idee om te oriënteren welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Het is namelijk niet slim om gewoon random een verzekering af te sluiten zonder de kosten en dekkingen te vergelijken. Ook is het goed om te kijken bij welke verzekeraar je de verzekering af sluit, wellicht kan je ergens korting krijgen. Voer een autoverzekering simulatie uit om er precies achter te komen wat voor jou goed is. En lees onze tips zodat je al enig inzicht krijgt!

Beginnende bestuurder

Het nadeel van een beginnende bestuurder zijn, is dat de kosten van een verzekering vaak erg hoog zijn. Dit komt omdat er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd. Ook gaan verzekeraars ervan uit dat een beginnende bestuurder sneller een ongeluk maakt dan een ervaren bestuurder. Hierdoor vallen de kosten ook een stuk hoger uit. Houd hier dus rekening mee bij het afsluiten van een verzekering.

WA-verzekering

Een autoverzekering in Nederland is verplicht, iedereen auto moet dus een WA-verzekering hebben. Deze verzekering kan gezien worden als een basisverzekering en is dan ook de goedkoopste optie. Heb je een hele oude auto of ben je een beginnende bestuurder dan kan deze verzekering een goede optie zijn. Het enige wat bij deze verzekering is gedekt de schade aan anderen. Wil je graag dat de schade aan je eigen auto ook gedekt is? Ga dan voor een allrisk verzekering.

Allrisk verzekering

Bij een allrisk verzekering is de auto gedekt tegen de volgende vormen van schade:

  • Schade aan anderen
  • Schade eigen auto door storm, vandalisme, diefstal, schade eigen toedoen en ruit schade.

Een allrisk verzekering wordt aangeraden voor als je een dure nieuwe auto hebt of als je in de stad woont. De kans is dan groter dat er ingebroken wordt in de auto. De kosten van een allrisk verzekering zijn wel erg hoog, bedenk daarom of het echt nodig is om tegen al deze schades gedekt te zijn.

Aanvullende dekking

Naast een autoverzekering zijn er ook aanvullende dekkingen zoals pechhulp, inzittenden verzekering, rechtsbijstandsverzekering auto en no-claim beschermer. Wij raden aan om sowieso een pechhulp dekking te nemen. Het is namelijk niet prettig om met je auto langs de kant van de weg te staan en een flink bedrag te betalen voor de pechhulp.