Uncategorized

Zeven interessante feitjes over Porsche

Zeven interessante feitjes over Porsche

Porsche is een van de meest bekende exclusieve automerken van het moment. Ze verkopen veruit de meeste auto van het segment. Dat ze snelle, luxe en betrouwbare en super exclusieve auto’s kunnen maken wisten we al, maar er zijn ook veel dingen die de meeste mensen nog niet wisten over Porsche. Een aantal van die feitjes gaat https://dbs-automotive.nl/ behandelen in deze blog.

  1. Samenwerking tussen Porsche en de Nederlandse politie

We beginnen met een knaller van een feit. Porsche heeft namelijk samengewerkt met de Nederlandse politie. Dat betekend dat in het verleden de agenten af en toe in Porsche’s reden. Wegrijden voor de politie had toen niet zo veel zin dus…

  1. Porsche was niet altijd een automerk

U zult het vast niet geloven, maar Porsche begon met het produceren van tractors in plaats van auto’s. Porsche was destijds echter geen exclusief tractormerk.

  1. Hoe spreek ik het nou uit?

Wees niet teleurgesteld, u bent waarschijnlijk niet de enige die het verkeerd doet. De meeste Nederlanders zeggen namelijk “Porsch” terwijl je het eigenlijk uitspreekt als “Porscheh”.

  1. In welke kleur moet ik mijn Porsche bestellen?

Dit is natuurlijk een ultieme luxe vraag, maar wel een leuke. De keuze is reuze bij Porsche. Bijna elke kleur die er is kunt u bestellen. Benieuwd wat de favorieten zijn? Rood, wit en zwart.

  1. Waarom heet Porsche ‘Porsche’?

Porsche is de achternaam van de oprichter van het exclusieve automerk. Ferdinand Porsche is de naam.

  1. Ferdinand Porsche

De oprichter van Porsche heeft voor het oprichten van Porsche al iets anders bijzonders gedaan. Namelijk de chauffeur zijn de prins van Hongarije. Dat kunnen er niet veel zeggen!

  1. Porsche en de 2e wereldoorlog

Tijdens de 2e wereldoorlog was het exclusieve automerk er al. Het bedrijf heeft meegeholpen bij het maken van de zware Tiger P tank. De P staat voor Porsche, dus de tank heet ook wel de Tiger Porsche. Of ze hier nou trots op zijn moeten ze zelf weten, maar het is wel iets wat de meeste niet wisten.