Auto's

Flexibel een auto huren of leasen

auto

Een auto huren doet men veelal vanwege uiteenlopende redenen. Zo is het vaak al mogelijk om een auto te huren voor een enkel dagdeel. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld iets moet vervoeren vanwege de verbouwing van uw huis of omdat u op vakantie gaat en een grotere auto nodig heeft voor deze periode. Ook kan men voor een langere periode een auto huren en dat kan men denken aan het leasen van een auto. Vaak zit men dan vast aan een langlopend contract. Bij Europcar bieden ze tegenwoordig ook twee tussenvarianten aan: Lang huren en Shortlease. In dit blog wordt u uitgelegd wat het verschil tussen deze opties is.

Lang huren

Een personenwagen of bestelwagen huren gedurende een langere periode is ideaal met de Lang huren service van Europcar. Bij deze service is geen sprake van een vast contract, waardoor er veel flexibiliteit is bij de huurder. Dit kan erg interessant zijn wanneer u bijvoorbeeld tijdelijke medewerkers of medewerkers in hun proeftijd hebt. Zo kunt u zelf bepalen hoe lang u precies de auto nodig heeft. Ook voor particulieren zonder eigen auto of bestelbus kan het aantrekkelijk zijn een auto voor langere periode te huren. U rijdt dan altijd in een nieuwe auto en heeft geen onderhoudskosten.

Shortlease

Naast het flexibel huren van een auto kan men tegenwoordig ook voor de optie kiezen om een auto flexibel te leasen. Shortlease is vaak iets voordeliger dan huren en flexibeler dan leasen. Bij deze vorm blijft u niet vastzitten aan een langlopend contract. Hierbij kan men vaak leasen vanaf een periode van 1 tot 24 maand(en) en dit kan vaak in combinatie met diverse jaarkilometrages, waardoor u optimaal kunt kiezen welke combinatie, en dus welk tarief, het beste bij u past. Eveneens zijn deze contracten vaak na een bepaalde periode dagelijks opzegbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *