Auto's

Opmars online auto onderdelen

opmars-online-auto-onderdelen

Anno nu zoeken steeds meer mensen auto onderdelen zelf op het internet. Sinds een paar jaar is de online wereld van de auto onderdelen een flinke opmars aan het maken. Waar voorheen bij een defecte auto de garage de enige oplossing was is zijn er nu een tal van mogelijkheden. Handige autoklusser of amateur voor beide is het kopen van auto onderdelen interessant.

Waarom zijn online auto onderdelen zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom autobezitters steeds vaker online gaan zoeken naar auto onderdelen. De autobezitters zijn zich steeds beter bewust van de kostenbesparing van het zelf vervangen of vernieuwen van auto onderdelen. Tegenwoordig hoef je hier ook geen auto expert meer voor te zijn. De informatie is eenvoudig op internet te vinden. Ook is er een deel van de consumenten dat weinig vertrouwen heeft in de garage en het dus liever zelf doet. Bij online winkelen is het een stuk makkelijker om de prijzen van verschillende dealers te vergelijken. Daarnaast kan er vaak op kenteken gezocht worden waardoor je alle onderdelen die specifiek voor jou auto gemaakt zijn makkelijk kunt vinden. Bij een garage zijn vaak alleen de standaard onderdelen aanwezig.

Welke auto onderdelen worden het meest verkocht?

Van de verschillende auto onderdelen zijn startkabels, accu’s en dynamo’s het meest in trek bij de autobezitters. Ook ruitenwissers en verlichtingselementen worden steeds populairder. Daarnaast zit er nog verschil in op automerk niveau. Zo wordt er gezocht naar interieurproducten bijvoorbeeld navigatie en leer. Maar ook naar plaatwerk zoals een motorkap of handgrepen.

Gevolgen ondernemers

Je zou denken dat dit voor garages slecht nieuws betekent maar hier blijkt het tegendeel van waar te zijn. Dealers en garagisten spelen goed op deze ontwikkeling in door hun assortiment en diensten transparant en vindbaar op het internet te plaatsen. Veel garages bieden een unieke service aan. De consument neemt het onderdeel zelf mee maar laat de montage door de garage uitvoeren. Dit is vooral handig voor de consument die zelf niet zo handig is met auto’s. Door het zelf kopen van het auto onderdeel kun je niet opgelicht worden in de prijs. Maar heb je wel de zekerheid van een professionele montage.