Uncategorized

Het vervangen van je distributieriem doe je gemakkelijk zelf!

Geplaatst

De distributieriem is een heel belangrijk onderdeel van de auto. Daarom is het verstandig om het onderdeel om de zoveel tijd te controleren en indien nodig te vervangen. Ook al kan dit een best lastige klus zijn, is het alsnog mogelijk om het zelf te doen. In deze blog zetten we een paar belangrijke punten op een rijtje waar je op moet letten bij het vervangen van je distributieriem. 

Waarom zou je de distributieriem zelf vervangen

Het laten vervangen van de distributieriem door een garage kan al snel duur oplopen. Dit komt omdat het een best moeilijk taakje is en de monteurs dus over bepaalde vaardigheden moeten beschikken. Het kan daarom voordelig zijn om de onderdelen online te bestellen en het zelf te doen. Zorg er echter wel goed voor dat je weet wat je aan het doen bent en nauwkeurig te werk gaat!

Waarom het belangrijk is om de distributieriem op tijd te vervangen

Zoals eerder gezegd is de distributieriem een belangrijk onderdeel van de auto. Het speelt namelijk een grote rol in de motor en verbindt de krukas met de nokkenas(sen). Als de riem dus breekt houdt de motor ermee op en is het niet meer mogelijk om in de auto te rijden. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer de distributieriem aan vervanging aan toe. Waar je op moet letten leggen we hieronder uit. 

Wanneer is een distributieriem aan vervanging toe

Vaak merk je het niet wanneer de distributieriem vervangen moet worden, maar vervang je deze preventief. Het wordt over het algemeen aangeraden om de distributieriem te vervangen als de kilometer stand tussen de 60.000 en 120.000 km is. Echter is het altijd verstandig om te controleren wat er wordt aangeraden door de fabrikant, bijvoorbeeld door in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto te kijken. Als laatste is het belangrijk de distributieriem meteen te vervangen wanneer deze verouderd, uitgedroogd of gescheurd is.

Vervang tegelijk je waterpomp

Wanneer je de distributieriem van je auto gaat vervangen is het verstandig om ook meteen de waterpomp mee te vervangen. Dit kan voorkomen dat de waterpomp later voor problemen gaat zorgen. Bovendien is het vaak voordeliger om de distributieriem en waterpomp samen te kopen in plaats van apart, wat je dus kosten kan besparen. Zo kan je online makkelijk bij Bogijn waterpomp en distributieriem sets kopen die vervolgens thuis worden bezorgd. Hierdoor kan je dus snel aan de slag!